פתיחת המרכז להפריית נשאיות נגיף ה- HIV נפתחה בישראל רק בחודש אפריל, אשתקד, לאחר מאבקים ומאמצים של נשאיות HIV שביקשו לזכות ולהביא לעולם ילדים, למרות סכנת ההדבקה הכרוכה בעת הריון. כאילו לא די בהתמודדות הפיזית עימה נאלצים לחיות נשאי הנגיף, לחץ נפשי ופחדים מאותותיה של המחלה, יש לזכור שהנטל הגדול מנשוא הוא ההתמודדות עם ההד החברתי כחולה איידס, או כנשא HIV, ומאמר זה מביא דוגמה שעלתה מגוף ציבורי, ובעקבות פתיחת המרכז כאמור.
התייחסות לפן התקשורתי הועלתה בראיון שנערך עם מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס, מר יונתן קרני. בראיון זה ביקש מנכ"ל הוועד לגעת באפיון חולי איידס כפי שהם נתפשים על ידי התקשורת. עיתון "הארץ" הביא אל הכתב את הציטוט הבא:
"לשימוש במונחים בתקשורת יש תפקיד חשוב במאבק שאנו מנהלים. השימוש במונחים כמו "נגוע”, "חולה איידס" בעייתי, כי מונחים אלה משקפים מצבי חיים שאינם רלוונטיים לאנשים שחיים בישראל בגלל הטיפול התרופתי המתקדם ותוחלת החיים המתארכת. גם המונח "נשא איידס" בעייתי, כי איידס אינו נגיף שנושאים, אלא תסמונת שיכולה להיגרם לנשאי הנגיף המכונה HIV. גם שמו של הארגון שלנו ?הוועד למלחמה באיידס' קרוי כך כי הציבור בארץ מתאר במילה איידס את התופעה כולה, אך יש לזכור כי איידס הוא מצב רפואי. במדינה מתוקנת, כשנצליח במאבק שלנו, גם נשנה את שמו של הארגון. בינתיים לצערי הישראלי הממוצע לא מצליח לעשות את ההבחנה בין הנגיף HIV לבין האיידס שהוא התסמונת של הכשל החיסוני הנרכש. להערכתי מדובר במגבלה של השפה העברית שלא מצליחה להכיל את ההבדלים הלו. באנגלית בכל סיקור תקשורתי מדברים על אנשים שחיים עם HIV ומתמודדים עם HIV, לא עם איידס".
מעבר לאמור, ניתן להסיק כי גם בשימוש במונח " בדיקת איידס " עולה טעות, היות וב בדיקות איידס למעשה מבקשים לאבחן את כמות הנוגדנים בדם לנגיף ה- HIV , ועד לאישוש המחלה נעשות בדיקות חוזרות ונשנות.